Hvordan introdusere sexleketøy for partneren?

Hvordan introdusere sexleketøy for partneren?

En av tre nordmenn har ett eller flere sexleketøy i skuffen. De fleste er nok mest komfortable med å bruke de alene. Selv om det har blitt mindre tabu de senere årene å både snakke om- og bruke sexleketøy, er det mange som synes det er vanskelig å snakke med partneren sin om dette. Årsakene er mange og varierte. De vanligste er flauhet, redd for at den andre skal tenke han/hun ikke presterer godt nok, og usikkerhet for hvorvidt din partner har de sammen seksuelle ønskene og fantasiene som en selv. 

Å forteller om sine lyster, fantasier eller erfaring med sexleketøy indikerer en høy grad av tillit og intimitet til den andre. Likevel kan det oppleves som sårbart og litt skummelt, uavhengig av om man har vært sammen lenge eller om det er et relativt nytt forhold. 

Hvor åpen man er med partneren sin om seksuelle fantasier og hva man liker i senga, vil være forskjellig fra par til par. Noen er fra starten av tydelige på hva de liker, hvordan de liker bli stimulert og hvilke kinker eller fetisjer de har. Andre er mer tilbakeholdne og trenger etablere trygghet før de føler seg komfortable nok til å snakke om dette. 

Å bruke sexleketøy er ikke et must for å ha et godt og spennende sexliv. Derimot kan det være et supplement til felles nytelse, spenning og variasjon. 

Så hvordan introdusere partneren for at du ønsker benytte sexleketøy sammen med han eller henne?

Nøkkelen til et godt sexliv er kommunikasjon, og det gjelder også når det kommer til introduksjon av sexleketøy. Om partneren din ikke har erfaring med sexleketøy fra før kan det virke avskremmende med de største, mest ekstreme produktene, og vi anbefaler at man begynner i det små. Gå forsiktig frem og se hvordan partneren din reagerer. Eventuelt kan du først åpne opp med å spørre partneren din om han/hun har noen fantasier eller leketøy de ønsker prøve, og således rette fokus mot den andres nytelse og behov. 

En god innfallsvinkel er å begynne med noe erotisk for dere begge, for eksempel massasjeoljer. Her vil dere begge kunne oppleve nytelse, nærhet og intimitet, og etter hvert kan sexleketøy som blindfold introduseres. Hvis det oppleves vanskelig å sette ord på hva du ønsker eller liker, kan bruk av erotiske spill gjøre jobben litt enklere. Inviter din kjære til en romantisk kveld og fortell at du har et spennende spill du ønsker dere skal prøve. 

En annen metode er å fortelle om et leketøy du allerede har og som du liker bruke. Fortell han for eksempel om klitorisvibratoren – vent litt med den store dildoen… Ta vibratoren frem og vis han hvordan du liker bli stimulert, hvor hardt og hvor intenst. Legg hans hånd oppå din og la han kjenne dine bevegelser, før han selv tar over. Å se en partner stimulere seg selv kan være både sexy og opphissende. 

Hun i fokus

Hvis du ønsker introduserer din kvinnelige partner for et sexleketøy, anbefaler vi å begynne med en klitorisvibrator. På den måten signaliserer du at hennes nytelse og tilfredsstillelse er viktig for deg, og at du ønsker å benytte sexleketøy under samleiet like mye for hennes del som din egen. 

Womanizer - Premium Svart

Det er flere måter du kan gjøre dette på. En erotisk måte er å be henne ta på blindfold eller lukke øynene, og i forkant ha avklart at hun er komfortabel med dette. Gå så ned på henne, stryk og kyss henne på innsiden av lårene og rundt klitoris. Ta frem en klitorisvibrator og begynner kjertegne henne med denne. Klitoris består av 8000 nerveender og 9 av 10 kvinner trenger stimulering av klitoris for å komme. Har hun ikke prøvd en klitorisvibrator vil hun få en ny, deilig opplevelse. Det finnes en rekke klitorisvibratorer, fra populære Womanizer med trykkbølge stimulering, til fingervibratorer

Du kan også se etter sexleketøy for par, som stimulerer dere begge. Et godt forslag her er forskjellige sett med leketøy til både han og henne. Både du og din partner vil kunne finne noe som kan stimulere den andre. 

Marc Dorcel - Power Clit Vibrerende Penisring

Vibrerende penisringer er også et mindre avskremmende leketøy for par. Både hans penis og hennes klitoris stimuleres, og dere begge får sterkere mer langvarige orgasmer. Brukes penisringen i misjonærstillingen vil dere i tillegg få større følelsesmessig nærhet enn i andre stillinger. Dette kan gjøre opplevelsen mindre skremmende eller utrygg. Ved å ha øyenkontakt vil man kunne se at den andre har det bra og trygge partneren på at dette er noe man gjør felles. 

Han i fokus

Hvis du ønsker introdusere din mannlige partner for sexleketøy, anbefaler vi at du først trygger han på at ikke handler om at han ikke presterer godt nok i senga. Et sexleketøy vil alltid være et supplement, og aldri en erstatning. 

Tenga Egg Clicker

Det finnes en rekke sexleketøy for menn til analstimulering. Vi anbefaler at du venter med det til du vet at det er noe din mannlige partner er interessert i. Mange menn oppnår stor nytelse av dette, mens andre ikke er interessert i å utforske dette området. Begge deler er helt normalt og helt greit. Igjen er kommunikasjon nøkkelen. Oppleves det for intenst eller ekstremt for fort, kan samtalen stoppe før den knapt har fått begynt.

Et godt startprodukt kan være et onaniegg. Det er en elastisk silikonhylse til bruk under onanering, som gir økt stimulering og nytelse. Det ser uskyldig ut, er rimelig og han er i fokus. Et litt mer heftig valg er bestselgeren The Handy. The Handy er en runkemaskin til han som virkelig tar hans nytelse til et nytt nivå.

Respekter og lytt

I et forhold vil man alltid være to, og man er sammen om avgjørelsene som tas. Vær respektfull, lyttende og vis forståelse for din partners synspunkter. Ikke døm og ikke blir sur eller furten hvis partneren din ikke ønsker prøve sexleketøy med det første – det vil garantert lukke den døren. Hvis dere prøver og det blir klønete eller ikke helt som dere hadde håpet, legg det bak dere og prøv på nytt igjen senere. Det viktigste er at dere har det gøy mens dere prøver, og at det er rom for å si i fra om hva man liker og ikke.