Hvordan rengjøre sexleketøy?

Hvordan rengjøre sexleketøy?

Bakterier trives dessverre godt på sexleketøy. God rengjøring er derfor helt essensielt for å unngå uønskede infeksjoner som soppinfeksjon og urinveisinfeksjon. I tillegg vil god rengjøring forlenge leketøyets levetid ettersom bakterier over tid vil forringe kvaliteten.

Sexleketøy må rengjøres før og etter at du bruker dem for å sikre optimal hygiene. Det eneste du trenger for rengjøringsprosessen er varmt vann, en sexleketøyrens av god kvalitet og et rent, tørt håndkle eller kjøkkenrull.

For å rengjøre, skyll leketøyet raskt under varmt vann og fjern rester av bl.a. glidemiddel og annet smuss som måtte være på leketøyet. Hvis leketøyet ikke er vanntett, unngå å senk hele leketøyet under vann og unngå å få vann ved batterirom. Påfør deretter rens og la rensen være på i ca. 30 sekunder. Les på forpakningen om rensen skal skylles av i etterkant.

For å tørke kan du enten legge leketøyet på et ark med kjøkkenpapir eller fremskynd prosessen ved å tørke med et mykt, rent håndkle.

Sexleketøy som Fleshlight og realistiske vaginaer skal rengjøres på samme måte, men pudres i etterkant med for eksempel Fleshlight pulver. Dette gjør at materialet holder seg mykt og bevarer den realistiske følelsen.

Trykkbølgevibratorer som Womanizer og Satisfyer MÅ rengjøres med rensespray, da annen vibratorrens kan tette for trykkbølgene.

Huskeliste

Rengjør alltid lekene dine før og etter bruk.
Bruk et rengjøringsmiddel laget for sexleketøy for ekstra trygghet.
Fjern batteriene og lukk batterirommet tett før rengjøring.
La sexleketøyet lufttørke (lagt på kjøkkenpapir er ideelt), eller tørk med et rent håndkle.
IKKE pakk ned sexleketøyet før det er helt tørt.
IKKE legg sexleketøyet på en radiator eller ved siden av en annen varmekilde for å tørke.

Husk også at sexleketøy ikke skal oppbevares løst i en pose eller eske sammen med andre leketøy. Pakk leketøyet inn i en eventuell medfølgende oppbevaringspose, eller oppbevar produktet i esken det kom i.

Ved å grundig rengjøre og tørke dine sexleketøy, forhindrer du støv og bakterier og får dem til å se, føle og – ehem – lukte som nye.

Sexleketøyrens får du kjøpt her.