Alt du trenger å vite om analsex

Alt du trenger å vite om analsex

I dag er ikke analsex lenger det tabu-emnet det en gang var – heldigvis! Både menn og kvinner, uansett legning, har fått øynene opp for en av våre mest erogene soner, og hvor mye nytelse bakdøra kan gi. At det kjennes litt ekstra kinky og forbudt, gjør fort at det oppleves ekstra spennende.

Mange tenker at analsex betyr å dytte noe opp «bak der», og selv om det absolutt er en del av det, kan analsex omfatte mang en seksuell aktivitet, som rimming eller analmassasje. Det fine med anus er at alle har en, slik at du både kan gi og få etter hva du tenner på og er i humør til den dagen.

Vi har samlet alt du trenger vite om analsex!

Alt du trenger å vite om analsex

1) Det skal ikke gjøre vondt

Både i og rundt anus er det en rekke nerver som for mange oppleves som deilig ved berøring. Gjør det vondt gjør du noe feil. Mange som har prøvd analsex opplever at det er smertefullt og forbinder analsex med noe vondt eller ubehagelig. Er det vondt er det som regel en av to ting du har gjort feil: gått for fort frem eller ikke brukt nok glidemiddel.

2) Husk oppvarming

For å klare slappe av i ringmuskelen må man ha lyst og være tent. Analen består av to ringmuskler, en ytre og en indre. Den ytre kan vi kontrollere, den indre kan vi ikke kontrollere. Den indre ringmuskelen slapper av ved trykk og vil «gi etter» ved tilstrekkelig oppvarming. Gjør den ikke det, prøv igjen senere. Å forsøke penetrere anus uten å være kåt og klar for det, vil garantert resultere i en ubehagelig opplevelse.

Det er flere måter man kan varme opp på. Påfør glidemiddel på en finger eller to og masser rundt åpningen. Gå gradvis over til forsiktig penetrering etterhvert. Ved rimming bruker du tungen rundt og i endetarmsåpningen, og er for mange en deilig måte å bli stimulert på som gjør en klar for mer. Du kan også varme opp med forsiktig penetrering ved bruk av en butt plug i og rundt åpningen. Bruker du sexleketøy anbefaler vi at du begynner med noe av en mindre størrelse, før du gradvis øker størrelsen i takt med at partner slapper av. Når partner er klar for det, kan du gå over til å penetrere med penis, dildo eller en større butt plug. Kvinner kan oppleve at samtidig stimulering av klitoris hjelper, og uavhengig av kjønn kan du oppleve det å lettere slappe av hvis du nettopp har fått en orgasme.

3) Renslighet

Mange vegrer seg for å ha analsex grunnet en frykt for å få- eller se avføring på penis eller sexleketøyet. Det er viktig å understreke at så fremt du ikke må på do, så har du ikke avføring nederst i tarmen. Det kan dog ligge noen rester som det kan være greit å skylle ut. Mange opplever også at det er lettere å slappe av og nyte når man vet at man er helt ren. En analdusj hjelper deg med å fjerne eventuelle rester, på en trygg og enkel måte. Ballpumpen fylles med (lunket) vann som man skyller opp i endetarmen til vannet som kommer ut er klart og rent.

Tips: bruk kondom under analsex. Det er rensligere, beskytter mot kjønnssykdommer og gjør at det kan være lettere å bytte mellom anal-, vaginal- og oralsex.

4) Bruk nok glidemiddel

Glidemidler

Til forskjell fra vagina produserer ikke anus væske, heller ikke når man er kåt. Dette gjør at glidemiddel er helt essensielt når man skal stimuleres analt. Vi anbefaler alltid bruk av glidemiddel uansett hva du skal penetreres med, da dette reduserer risiko for rifter, sår og smerter. Glidemiddel kan også gjøre massering rundt åpningen smidigere. Det finnes en rekke glidemiddel spesielt designet for analsex. Til penetrering ved bruk av finger, penis eller anallektetøy i glass eller stål anbefaler vi at du bruker et silikonbasert glidemiddel.

Et silikonbasert glidemiddel er drøyere i bruk og gir en mer langvarig glid, enn vannbasert glidemiddel. Det er noe mer tyktflytende og legger seg som en silkemyk hinne på huden.

Skal du bruke et sexleketøy i silikon, anbefaler vi vannbasert glidemiddel, ettersom silikonbasert glidemiddel kan ødelegge materialet samt har en tendens til å stivne på leketøyet.

Det viktigste er at du ved all analstimulering bruker godt med glidemiddel. Jo mer, jo bedre!

Les også: Hva er forskjellen på vannbasert og silikonbasert glidemiddel?

5) Bruk riktig sexleketøy

Sexleketøy til anallek

Tenk på hva du fører inn i anus! Vakuum kan oppstå og leketøyet kan «forsvinne» opp i tarmen. Sexleketøy designet for anallek har derfor alltid en stopper i bunnen som forhindrer/reduserer risiko for at dette skal skje. Stopperen gjør også at det er lettere å holde rundt leketøyet og gjør det enklere å føre leketøyet inn, dra det inn og ut og vri på det for ekstra stimulering. 

Det finnes en rekke forskjellige sexleketøy på markedet for analstimulering. Den klassiske butt pluggen kommer i forskjellige former, materiale og størrelser, med og uten vibrasjoner. Er du nybegynner er det mange som liker analkuler som ofte er mindre av størrelse, og gir pirrende stimulering for hver kule som føres inn og ut. Mannens g-punkt, prostata, ligger 5-8 cm inn i analen, er på størrelse med en valnøtt, og kan stimuleres ved bruk av en prostatavibrator, for en annerledes orgasme.

6) Rengjøring

Bruker du sexleketøy under analsex er det viktig at disse vaskes grundig etter bruk. Brukes samme sexleketøy både analt og vaginalt er det desto viktigere. Får du bakterier fra anus inn i vagina kan dette bl.a medføre urinveisinfeksjon.

Sexleketøy som har vært inn bakdøra må skylles grundig i varmt vann og vaskes med mild/nøytral såpe, før du påfører sexleketøyrens. Grundig rengjøring er viktig både for å drepe bakterier, men også for å forlenge leketøyets levetid. Har du analsex uten kondom anbefaler vi at både den som gir og mottar tar en god dusj i etterkant, og rengjør kjønnsorganer med en mild intimsåpe.

Les også: Hvordan rengjøre sexleketøy?

Bruk tid, lytt til kroppen, finn den stimuleringen som passer deg og eksperimenter!