Nytt år, nye muligheter og nye nyttårsforsetter. Vi kjenner det alle igjen. Vi starter det nye året med brask og bram, og en rekke ting vi skal gjøre annerledes. Mange har nyttårsforsetter man egentlig ikke er så motivert for, men som man setter seg mål om å holde fordi man tenker det er smart, godt for helsen eller fordi det er noe man burde. For mange handler dette om å trene mer, spise sunnere, være mer økonomisk, lese flere bøker, sitte mindre på sosiale medier osv. Og for mange sklir dette ut nesten like fort som man fikk begynt. Data fra treningsappen Strava viser at 19. januar er dagen de fleste nyttårsforsettene knyttet til trening sklir ut – det er om 3 dager…

Å holde på nyttårsforsettene kan være vanskelig hvis man ikke er motivert. I en studie fra 2007 fant man at hele 88% av de 3000 deltakerne i studien mislykkes med å holde nyttårsforsettene sine. Ofte fordi målene er for store, lite attraktive og fordi man forsøker gjøre alt på én gang.

Vi foreslår at du i 2022 setter deg mål du har lyst til å holde. Mål som er attraktive, realistiske og morsomme. Å ha et godt sexliv er viktig for det fleste av oss, så hva med å bytte ut- eller tilføye et mer sexy nyttårsforsett i år? En god seksuell helse er bra for vår psykiske og fysiske helse, og det er mål som for mange oppleves som mer attraktive enn å for eksempel støvsuge oftere.

Vi har laget noen forslag til sexy nyttårsforsetter for 2022!

Prioritere sex

I en hektisk hverdag kan sex komme langt ned på prioriteringslisten. Jo sjeldnere du har sex, med deg selv eller partner, desto høyere opp på listen for 2022 bør det være. Sex skal ikke føles som en plikt eller noe du må eller bør gjøre; sex skal være gøy, deilig og utforskende. Finn tilbake gleden ved å ha sex og prioriter det.

Når sex ikke lenger går av seg selv, kan det hjelpe å planlegge for når dere skal ha sex. Selv om det å planlegge sex kan høres lite sexy ut, kan det faktisk være det motsatte. Snakk med partneren din og planlegg enten en helg eller en kveld hvor dere skal ha sex. Snakk- eller send meldinger om hva du ønsker oppleve og hvilke opplevelser du ønsker den andre skal få. Å vite hva dere venter på vil pirre dere begge og gi et langt, deilig forspill.

Prøve noe nytt

Vi har sagt det før og sier det igjen: sex som har blitt rutine blir raskt kjedelig, og kjedelig sex er sjeldent bra. Å utforske nye stillinger, nye steder å ha sex, nye sexleketøy, onanere sammen eller se på porno sammen, kan alle spice opp et sexliv som har blitt rutine. Du vil sannsynligvis ikke gå ut og spise på den samme restauranten hver gang dere skal ut, så hvorfor ha sex på samme sted- eller i samme stilling hver gang? Variasjon er nøkkelen til å holde liv i sexlivet, så ta en seksuell tur rundt i huset og få mest mulig ut av rekvisittene hvert rom har å tilby. Dusjhodet, spisebordet, innholdet i kjøleskapet, trappene… bruk fantasien!

Være mer spontan

Likeså som at sex som har blitt rutine er kjedelig, kan det å ikke være spontan ha den samme effekten. Hvis dere alltid pleier å ha sex i sengen, hva med å prøve kjøkkenet? Hvis dere alltid pleier å ha sex på kvelden, hva med å ta initiativ til sex på morgenen? Gå ut av komfortsonen og send partner en kinky melding hvor du forteller hva du ønsker gjøre med hen når du kommer hjem fra jobb, og du skal se du får en positiv respons tilbake. Ta en kjapp runde på badet mens dere pusser tennene, snik dere bort på en fest eller ta en runde på kjøkkenet mens dere lager mat. Utforsk gjerne en fantasi du lenge har hatt lyst til å leve ut.

Ikke hoppe over forspill

Ikke.hopp.over.forspill! Her synder mange, kanskje også du. Forspill er ikke noe man kun bør gjøre en gang i blant eller ved spesielle anledninger. Å gå rett fra rask klining til penetrering er noe helt annet enn å gradvis bygge spenningen opp, kjenne at man blir mer og mer tent, og hvor man kjenner med hele seg at man er sulten på mer. Et deilig forspill gjør selve sexen enda bedre og gir for mange en enda bedre orgasme. Forspill øker i tillegg sannsynligheten for at hun oppnår orgasme.

Les mer: Det ultimate forspillet

Være mer forførende

Vi alle har vært der. I starten av et forhold kler man seg opp i det fineste undertøyet, har nybarberte legger, er nydusjet, og gjerne alltid med en spray eller to parfyme. Etter en stund er ikke dette så nøye lenger, og man blir mer avslappet rundt den man er sammen med. Det er ingenting feil i dette, med hva med å vekke til live igjen den mer forførende siden i deg? Invester i nytt, sexy undertøy og overrask partner. Eller hva med å legge til rette for en mer romantisk stemning med roseblader, massasjeolje og musikk? Sett deg som mål å vie mer plass til det forførende.

Være mer selvsikker

Hva er det mest attraktive med en partner i senga? Øynene, leppene, puppene, rumpa…? Mange av oss vil svare selvsikkerhet. Å være trygg på seg selv i senga og gi blaffen i hvordan lårene, magen eller puppene ser ut, gjør at du er mer tilstede og mer attraktiv. Dropp tanker om eget utseende og flytt fokus til hva som kjennes godt ut. Selvsikkerhet er som en muskel som kan trenes opp; øv, øv, øv! Dette gjør sexen bedre for både deg og partner.

Være mer oppmerksom på erogene soner

Å ta seg tid til å utforske hverandres kropper er den beste måten å oppnå orgasme på. Som med forspill, ikke gå rett til penetrerende sex. Bruk tid på å utforske både partners og dine egne erogene soner, og finn de hemmelige hotspotene du ikke engang visste fantes. Clue: Øreflippen, knærne og innsiden av lårene er eksplosive soner som bare venter på å bli kjærtegnet – for både deg og partner.

Les mer: Erogene soner – alt du trenger å vite!

Få flere orgasmer

Enten du er i parforhold eller singel, bør 2022 være året du setter din egen orgasme på agendaen. En orgasme har en rekke positive fordeler for både den psykiske og fysiske helsen din. Orgasme kan lindre stress, dempe smerter som hodepine og menstruasjonssmerter, gi en bedre selvfølelse, styrke immunforsvaret, gi bedre søvn og gi deg mer lyst på sex. Å oppnå orgasme ved å onanere gjør deg i tillegg bedre kjent med din egen kropp og hvordan du liker bli stimulert. Dette kan gjøre det lettere å oppnå orgasme med andre.

Lykke til!