Helsefordeler ved å onanere

Helsefordeler ved å onanere

Å onanere er ikke bare deilig, det har også en rekke helsefordeler du kanskje ikke visste om!

Å onanere kan gjøres på en rekke forskjellige måter, med og uten sexleketøy. Ved å berøre eller gni på penis, pung, klitoris, vulva, bryster eller anus oppnås seksuell nytelse. Onani kan gjøres alene for egen nytelse eller utforskning av egen kropp. Man kan også onanere sammen med partner og mange opplever dette som en pirrende par-aktivitet for felles nytelse og læring av hvordan den andre liker bli stimulert.

Hvor ofte folk onanerer er forskjellig fra person til person. Noen onanerer flere ganger om dagen, andre gjør det svært sjelden eller aldri. Variasjonen er helt normal og det viktigste er man selv er tilfreds med hvor ofte eller sjeldent man onanerer.

Onani er en vanlig seksuell atferd som sees i alle aldre fra barndommen, gjennom tenårene og gjennom voksenlivet av mennesker av alle kjønn. Det er en sunn måte å utforske kroppen, finne ditt tenningsmønster og hvordan du oppnår orgasme.

Seksuelle helsefordeler ved onani

Å onanere har som nevnt en rekke helsefordeler og er godt for både kropp og sinn. Å onanere kan blant annet:

  • Frigjøre seksuell spenning og lar deg utforske egen seksualitet og nytelsespotensiale
  • Fremmer bedre søvn
  • Reduserer stress
  • Frigjør endorfiner og dopamin som gjør at du føler deg bedre
  • Reduserer smerter som hodepine og menstruasjonssmerter
  • Kan redusere risiko for prostatakreft hos menn
  • Kan booste immunforsvaret
  • Regelmessige orgasmer kan gjøre at du lever lenger
  • Er veldig deilig og bør gjøres av alle, enten du er i parforhold eller ei!