Håndjern for nybegynnere

Håndjern for nybegynnere

Å binde – eller bli bundet – med tau, håndjern, bondageteip eller lignende, er en spennende og enkel måte å piffe opp sexlivet. Håndjern kan brukes av alle, nybegynner eller erfaren, på en rekke forskjellige måter. Med håndjern kan du for eksempel variere mellom å feste håndleddene sammen, anklene fra hverandre eller bind din partner fast i senga eller et annet møbel. Opplevelsen av å ha kontroll, eller gi den fra seg, er pirrende for begge parter. Å introdusere håndjern er i tillegg en utmerket måte å utforske maktspillet på soverommet. Bytt gjerne på hvem som er sjefen!

Ny til bruk av håndjern? Her får du 4 ting det er viktig å tenke på når du skal begynne leke med håndjern:

Få samtykke

Det viktigste først! Ikke bind fast partner uten at partner har sagt at det er greit. Håndjern fratar partner kontroll og handlingsmuligheter, og det er viktig at grenser for hva som er greit og ikke greit diskuteres før man begynner. Lag gjerne et ord som for begge signaliserer at den ene eller den andre trenger en pause eller trenger å stoppe.

Velg type håndjern

Som nevnt finnes det mange måter man kan binde partner fast. Det finnes også flere forskjellige varianter av håndjern. Noen har fuskepels og er myke og behagelige i bruk. Andre er laget av stål og har et røffere utseende, men kan gnage mer på huden. Det finnes også håndjern laget i skinn som ofte er av svært god kvalitet og kan brukes igjen og igjen over mange år. Hvilken type du skal velge avhenger av dine preferanser og hva du skal bruke de til. Ta også hensyn til hvilken kroppsdel som skal bindes. Er det anklene kan et tau være enklere enn håndjern som fort blir for trange!

Hett tips: har du ikke håndjern eller tau kan du binde partner med et slips!

Prøv de først

La partner prøve på håndjerna før de tas med i senga. Er det første gang man leker med håndjern er det viktig at partner er komfortabel med hvordan de kjennes mot huden, hvor behagelig de er festet samt muligheten til å utprøve hvordan partner kan- og ikke kan bevege seg med håndjerna på.

Les også: Hold sexlivet spennende

Begynn sakte

Begynn i posisjoner hvor partner ligger komfortabelt og kan bevege seg. Eventuell mer komplekse stillinger kan introduseres etterhvert, når partner er trygg og kjent med bruken. Etterhvert kan man gjerne piffe det enda mer opp ved bruk av andre sexleketøy.

Hett tips: et blindfold er et pirrende tilbehør til håndjern!