Hva er BDSM?

Hva er BDSM?

BDSM er noe de fleste har hørt om, men som ikke alle vet så mye om. Lurer du på hva det er? Her får du en kort og enkel innføring i det grunnleggende.

  • BDSM inkluderer bondage og disiplin (B&D), dominans og underkastelse (D&S), og sadisme og masochisme (S&M). Begrepet BDSM favner bredt da BDSM kan inkludere en rekke forskjellige ting og ha forskjellig betydning for de som praktiserer det. 
  • Det involverer ikke alltid sex, men det kan.
  • Det er en misforståelse at BDSM involverer smerte og gjør vondt. Det kan det, men ikke nødvendigvis, og for mange handler det vel så mye om den emosjonelle akten med å gi fra seg- eller ha full kontroll.
  • BDSMere kan også bruke begrepene «topper» og «bunner» for å beskrive seg selv. En topp kan referere til en dominant eller en sadist (noen som liker å påføre smerte), mens en bunn kan referere til en underdanig eller en masochist (noen som liker å motta smerte). Noen er swicth, og bytter på hvilken rolle de har.

Lyst til å prøve?

Lyst til å prøve BDSM, men er usikker på hvordan gå frem? Her er noen tips til hvordan utforske på en trygg måte:

Snakk sammen i forkant

Det er viktig at dere snakker om grenser, hva man liker/ikke liker, forventninger, ting man absolutt ikke vil gjøre mm. Dette øker sannsynligheten for en god opplevelse for begge parter. 

Etabler safe-word

Å ha etablert et safe-word før man går i gang er essensielt. Hvilket ord man velger er opp til dere, men begge skal vite hva ordet betyr og hva man skal gjøre hvis det sies. I BDSM er det faktisk den underdanige som er sjefen og bestemmer hvor langt man skal gå og når man skal stoppe! 

Utforsk forskjellige leketøy

I BDSM står bondage, altså binding, høyt. Uansett om dere velger tau, håndjern, bondageteip eller prøver dere frem med et slips, er det viktig å finne en behagelig posisjon. Begynn i posisjoner hvor den underdanige ligger komfortabelt og kan bevege seg. Eventuelle mer komplekse stillinger kan introduseres etterhvert.

Piff det mer opp når dere er trygge

Etterhvert som dere blir trygge, kan dere piffe det enda mer opp ved bruk av andre frekke leketøy, som blindfold, gagball og pisk. Mange liker også å benytte leketøy som dildo, vibrator og analleketøy. Utforsk og eksperimenter dere frem til hva dere liker og tenner på. 

Ikke glem aftercare!

BDSM kan være en utrolig intens og emosjonell opplevelse, og aftercare anbefales alltid i etterkant. Aftercare innebærer å snakke sammen om akten som har vært og reaksjoner man har hatt underveis og i etterkant. Den underdanige kan føle seg sårbar i etterkant og en samtale og fysisk nærhet til partner kan styrke båndet dere i mellom og oppklare eventuelle endringer dere må gjøre i neste akt. 

Alt du trenger for kinky lek finner du HER.