Hvordan øke sexlysten

Hvordan øke sexlysten

Skulle du ønske sexlysten var større? Det er helt normalt at sexlysten svinger i perioder og det er mange faktorer som kan spille inn. Stressende periode på jobb, hormonendringer, noen medisiner og forskjellige livsfaser (for eksempel småbarnsfasen) er ikke akkurat gjødsel for et aktivt sexliv.

Her får du fem enkle tips for hvordan vekke til live sexlysten igjen!

1) Reduser stress

Å redusere stress i en travel hverdag er ofte lettere sagt enn gjort, men et viktig element når det kommer til sexlyst. Høyt stressnivå påvirker ofte sexlivet og gjør at man rett og slett ikke orker- eller har lyst på sex. Ved stress kan nemlig produksjonen av hormonet kortisol øke, som aktivt demper sexlysten. Har du 100 tanker i hodet er det også vanskelig å ha god sex… Finn teknikker for hvordan du kan mestre og redusere stress, og du skal se sexlysten kommer krypende tilbake.

2) Sov mer

Lite søvn = lite sexlyst. I alle fall for mange av oss. Studier har faktisk funnet en direkte link mellom for lite søvn og lav sexlyst, så her er det mye å hente. Prioriter å sove tilstrekkelig hver natt og legg til rette for en god natts søvn. Ha en behagelig temperatur på soverommet og demp belysningen både tiden før du legger deg og på soverommet. Mørket bidrar nemlig til kroppens utskillelse av søvnhormonet Melatonin, som hjelper deg med å sovne.

3) Vær fysisk aktiv

Forskning viser at regelmessig trening øker sexlysten hos både menn og kvinner. Trening får blodet til å bruse og øker utskillelsen av både endorfiner og testosteron. Trening demper også stress, øker utholdenheten og øker blodstrømmen til underlivet, noe som rett og slett gjør deg kåtere.

4) Onaner mer

Studier viser til at onani faktisk gjør at man får mer lyst på sex! Regelmessig onanering bør gjøres av alle, også de som er i forhold, og er en super måte å bli kjent med egen kropp på, hva man liker og hvordan man liker bli stimulert. Når vi vet hva vi liker er det lettere å kommunisere dette til partner, som øker sannsynligheten for god sex. Og god sex fører som kjent til mer sex…

Mange (spesielt kvinner) foretrekker å bruke sexleketøy når de onanerer, og hos Amor finner du et stort utvalg til både han, henne og par. Et sexleketøy gjør det ofte lettere å oppnå orgasme og er et supert tilskudd for variert nytelse og stimulering.

5) Ha mer sex

Fysisk nærhet og hud-til-hud frigjør oksytocin, også kalt kjærlighetshormonet. Høyere nivåer av oksytocin gjør at vi lettere føler nærhet, tillit, omsorg og tiltrekning. Oksytocin påvirker med andre ord vår fysiske og emosjonelle tilknytning til partner. Når du føler deg mer koblet på partneren din, vil også ofte sexlysten øke.