Trekant - nordmenns frekkeste fantasi

Trekant når man er i parforhold

Visste du at det å ha trekant rangerer høyt på listen over fantasier? For kvinner er det ofte en fantasi om å ha trekant med to menn, mens menn ofte drømmer om trekant med to damer. Andre igjen drømmer om trekant med kun sitt eget kjønn. Her er det kun fantasien som setter grenser!

Er du singel står du selvfølgelig fritt til å leve ut de fantasiene du ønsker. Er du i et parforhold kan veien å gå være noe lenger. Da er det flere hensyn å ta og flere forhold det er lurt å tenke over og snakke med partner om før du/dere lever fantasien ut. Et godt holdepunkt er at trekant ikke er noe man bør ha for første gang i et forhold som ikke er trygt og stabilt. I bunn bør det ligge en tillit og trygghet til hverandre, så denne ikke utfordres mer enn den naturlig kan gjøre når man bringer inn en tredje person.

Vi gir deg tipsene til hvordan du som er i forhold kan gå frem for å utforske fantasien din!

1) Del fantasien

Første ledd er naturlig nok å dele med partner at dette er noe du ønsker utforske. Velg et tidspunkt hvor dere begge har tid til en god samtale, og hvor stemningen mellom dere er god. Tydeliggjør gjerne at dette ikke er noe du tar opp fordi du er misfornøyd med sexlivet med partner, men at du fantaserer om noe mer og en ny felles erotisk erfaring. Vær åpen for at partner kanskje ikke hopper på ideen med en gang og ikke forvent et umiddelbart ja. Kanskje får du et kontant nei eller kanskje partner trenger litt tid til å tenke på om hen ønsker leve ut fantasien med deg.

2) Er dette noe dere begge vil

Det kan naturlig nok være den ene er mer giret på å prøve trekant enn den andre, men ingen skal måtte føle seg presset til å gjøre noe de ikke ønsker. For å skulle ha trekant og ha en god opplevelse med det (også i etterkant), er det viktig at dere begge er enige om at dette er noe dere ønsker utforske sammen. Ikke rush prosessen, men bruk god tid på å snakke om dette er noe dere virkelig ønsker og hvordan dette kan påvirke forholdet.

3) Hvem skal dere ha det med

Dere må ta stilling til både kjønn og bekjentskap. Skal den tredje være en mann eller en kvinne? Det er viktig at dere begge er enige og komfortable med kjønn, for at opplevelsen skal bli vellykket for alle parter.

For noen kan det være trygt å ha trekant for første gang med noen man kjenner og som man vet har samme fantasi. For andre kan det beste være å finne en helt fremmed. Her er det opp til hva dere foretrekker. Å ha trekant med en ukjent dere aldri skal møte igjen kan medføre mindre sjalusi, enn hvis det er en en av dere/begge kjenner til fra før. Ved å ha trekant kan den ukjente også være en dere har trekant med og tydeliggjøre at dette er noe dere gjør sammen, sammenlignet hvis det er med en venn.

Trekant tips

4) Hva er greit/ikke greit

Før dere bringer inn en tredje person er det viktig å snakke om hva som er greit eller ikke greit å gjøre. Hva partner sier kan nemlig overraske deg. For noen er det no-go å kysse en man har trekant med. Andre opplever oralsex som for intimt. Noen ønsker ta med leketøy, andre ikke. Hvordan unngå å føle seg tilsidesatt? Må alle være involvert i alt hele tiden? Det dukker raskt opp en rekke spørsmål det er viktig å ta stilling til i forkant. Det er også viktig at dere blir enige om at hvis en av dere ombestemmer dere rett før, når dere så vidt har begynt eller midt i, skal det respekteres og etterfølges uten videre diskusjon.

5) Trygg sex

Trygg sex er alltid viktig – spesielt når dere skal ha med en tredje person. Er den tredje en fremmed er det desto viktigere. Prevensjonsmidler beskytter mot uønsket graviditet, men det er fremdeles kun kondom som beskytter med seksuelt overførbare sykdommer. Kondom bør da brukes under alle former for sex, også oralsex. Bytt hyppig kondom etter hvem som har sex med hvem. Er den dere skal trekant med en dere kjenner er terskelen kanskje lavere for å teste dere før dere har trekant, for å virkelig være på den sikre siden.

6) Hvor skal dere ha det

Hva er dere mest komfortabel med? Norge eller utlandet? Samme by som dere bor i? Hjemme eller på hotell?

7) Husk debrief i etterkant

Dette kan dere ikke hoppe over! Etter en trekant, spesielt deres første, er det viktig å snakke om hvordan dette ble. Ble fantasien oppfylt? Var det noe som ble vanskelig? Dukket det opp tanker eller følelser du ikke var forberedt på? Reagerte en av dere på noe dere i forkant tenkte kom til å gå fint? Ble en av dere sjalu? Ha en åpen og respektfull tilnærming til hverandre når dere går gjennom seansen og hverandres opplevelse. Kanskje dette var helt fantastisk for en, mens for den andre ble ikke dette som forventet. Å snakke sammen i etterkant kan ha en reparerende effekt hvor dere i fellesskap kan koble dere på hverandre og vi´et igjen.

LYKKE TIL!