G-punktet: alt du trenger å vite

G-punktet: alt du trenger å vite

G-punktet, eller Grafenberg-punktet, er et myteomspunnet område som har blitt studert og diskutert i flere tiår. Denne lille, men svært erogene sonen har vært kilde til spenning, glede og noen ganger frustrasjon i jakten på seksuell nytelse. Vi har samlet alt du trenger vite om g-punktet!

Hva er g-punktet?

G-punktet er en erogen sone som finnes i skjeden, omtrent 3-5 centimeter inn, på fremre veggen. Det ble først beskrevet av den tyske gynekologen Ernst Gräfenberg på 1950-tallet, derav navnet «g-punkt.» Dette området er i utgangspunktet en samling av nerveender og vev som reagerer positivt på stimulering, og gir for de fleste nytelse når det berøres.

Hvor ligger g-punktet og hvordan kjennes g-punktet ut?

For å finne g-punktet, kan du prøve følgende:

  1. Vask hendene grundig og sørg for at du er avslappet.
  2. Ligg på ryggen med bøyde knær, gjerne med en pute under korsryggen for å heve bekkenet litt.
  3. Ta litt glidemiddel på fingeren.
  4. Før forsiktig en finger inn i skjeden og bøy fingertuppen oppover mot navlen.
  5. Når du er noen centimeter inne, burde du kjenne et litt ruglete område som gir deg nytelse når du berører det. G-punktet kan kjennes litt ut som en valnøtt i både form og størrelse.
G-punktet: alt du trenger å vite
Womanizer OG er spesielt designet for stimulering av g-punktet

Hva er en g-punktorgasme?

Mange kvinner beskriver følelsen av g-punktstimulering som en bølge av intens nytelse som sprer seg gjennom hele kroppen. Noen sier det føles som en slags prikkende eller pulserende følelse. Hvis det stimuleres riktig, kan g-punktet føre til spesielt kraftige orgasmer som kalles g-punktorgasme. Mange kvinner som har opplevd g-punktorgasmer beskriver dem som dypere og mer intense enn klitorale orgasmer. Å få til en g-punktorgasme kan dog være noe vanskeligere enn en klitorisorgasme, og krever for mange flere forsøk for å finne den riktige intensiteten og hastigheten. Så, ikke gi deg hvis du ikke får det til på første forsøk!

Hvordan kan man stimulere g-punktet?

Stimulering av g-punktet kan gjøres på flere måter:

  1. Fingerstimulering: Som beskrevet tidligere, kan du bruke en finger for å forsiktig massere g-punktet. Bruk gjerne glidemiddel samtidig, da det gir en glattere, mer behagelig stimulering.
  2. Sexposisjoner: Noen stillinger, som cowgirl eller reverse cowgirl, gjør det lettere å stimulere g-punktet under samleie. Hvis hun samtidig stimulerer klitoris med fingrene, kan hun få dobbelt nytelse og enda kraftigere klimaks. Det viktigste er å kommunisere med din partner om hva som føles best. Utforsk sammen og prøv forskjellige teknikker for å finne ut hva som fungerer for akkurat deg.
  3. Sexleketøy: Den enkleste måten å stimulere g-punktet er for mange ved bruk av sexleketøy. Det finnes en rekke leketøy på markedet designet nettopp for dette, hvor form og fasong sørger for presis stimulering. De fleste leketøy benytter seg av vibrasjoner, mens Womanizer OG bruker tryggbølger. Prøv deg frem og finn den stimuleringen som passer deg best.

I tillegg til de fysiske aspektene av g-punktstimulering, er det viktig å ikke glemme at det mentale og emosjonelle også spiller en stor rolle. Føler du deg trygg, avslappet, komfortabel med partner og/eller er i den rette stemningen, øker du sannsynligheten betraktelig for å oppnå g-punktorgasme.