interasjonale orgasmedagen

I dag er den internasjonale orgasmedagen – slik feirer du den!

Siden 1998 har 8. august blitt feiret som den internasjonale orgasmedagen verden over. I dag feirer vi den for hele 23. året på rad! Orgasmedagen ble etablert av den biseksuelle sexaktivisten Alexander Hirka, for å feire nytelse, orgasme, sex alene, sex med partner og positiv energi. Det er all grunn til å bli med på feiringen. Sex er sunt. Orgasme er sunt. Og ikke minst er det deilig!

Vi i amor.no feirer selvfølgelig orgasmedagen. Sexleketøy er et spennende tilskudd i sexlivet, enten man er singel eller i forhold, og kan gjøre det lettere å oppnå orgasme.

I tillegg til at orgasme er godt, har det flere gunstige helseeffekter. En undersøkelse viser til at 95 % av menn og 81 % av kvinner har masturbert i løpet av livet, og mer enn 95 % av de som har masturbert foran en partner beskrev det som en god eller veldig god opplevelse. Hos menn reduserer orgasme risikoen for prostatakreft, og jo oftere man ejakulerer jo bedre. Studien viser til at de som ejakulerer minst 27 ganger i måneden har 30 % mindre sannsynlighet for å få prostatakreft, sammenlignet med de som ejakulerer 7 ganger eller mindre. Hos kvinner er det de samme musklene man trener under kegeløvelser som aktiveres under orgasme. En studie viser til at jevnlige orgasmer vil føre til en sterkere bekkenbunn, og økt nytelse under sex. I tillegg utskiller hjernen Oksytocin, populært kalt kjærlighetshormonet, under orgasme, som senker blodtrykket og stresshormonene i kroppen.

Orgasmedagen

For deg i parforhold

Sex er en viktig del av parforholdet, og skaper nærhet og tilhørighet. I et forhold er det vanlig at sexlysten kan svinge, særlig i stressende perioder. Seksuell tilfredsstillelse og forhold er tett sammenvevd og påvirker hverandre gjensidig. I lykkelige forhold har man mer sex, og mer sex gjør at man er lykkelig i forholdet.

Har dere kjørt dere fast i en rutine eller hatt mindre sex i det siste? I dag er dagen for å piffe det opp. Overrask din kjære med en orgasme hvor fokus er på han/hennes nytelse – og du skal se du får en tilbake… Ta på deg sexy undertøy, be mannen din legge seg på senga og gi han en opplevelse han sent vil glemme. Eller be kjæresten din ta på blindfold og se henne nyte mens du forsiktig biter niplene hennes, kysser halsen og stimulerer henne til hun kommer.

For mer variasjon kan dere sammen gå til innkjøp av nytt leketøy. Kjøp et sett med leketøy til både han og henne, hvor begges nytelse er i fokus. Eller hva med et erotisk spill med forskjellige stillinger og utfordringer? Ønsker dere avansere kan leketøy som gagball, pisk eller tau gjøre stemningen ekstra pirrende.

For den single

Å være singel er ingen grunn til ikke å feire orgasmedagen. Onani er en viktig del av sexlivet og har som nevnt en rekke helsefordeler. Menn får som regel orgasme med jevn stimulering av penis over tid; for kvinner er det ofte litt mer intrikat. Å ta på seg selv og bli kjent med sin egen kropp er en viktig del av vår seksuelle helse. Hva liker du, hva kjennes godt ut, hvor intens stimulering er godt, hvor er dine erogene soner osv. Jo bedre kjent man er med sin egen kropp, jo lettere er det å oppnå orgasme.

Noen liker tilfredsstille seg selv med fingrene, mens andre liker bruke sexleketøy. Særlig kvinner kan oppleve vanskeligheter med å få orgasme, og da kan sexleketøy være til hjelp. En studie fant at hele 100 % av kvinner kom med Womanizer, og 86 % opplevde bedre kvalitet av-, mer intense og flere orgasmer.

De siste årene har salget av analleketøy eksplodert. Både menn og kvinner har oppdaget at leketøy som butt plugs, vibrerende analkuler og prostatastimulering kan ta orgasmen til nye høyder. Dette er leketøy man like fint kan benytte alene som med en partner, og som for mange oppleves litt ekstra pirrende. Å ha sex med seg selv gjør at man står fri til når og hvor man ønsker oppleve litt ekstra nytelse.

Sett fokus på egen nytelse i dag. Onaner og kom – igjen og igjen…