10 tips til bedre sex

10 tips til bedre sex

God sex er ikke bare deilig, det er også bra for deg. God sex er dog ikke en selvfølge. Hvordan man definerer god sex vil variere fra person til person, men her har vi samlet 10 tips til hva du kan gjøre for å ha et bedre sexliv.

1. Kommunikasjon

Fortell partneren din, uansett om dere er i et forhold eller det kun er for en natt, hva du liker i senga. Å kommunisere hva du liker og ikke liker, kan være lærerikt og informativt, uansett hvor mye man tror man kjenner hverandres kropper. Hvis partneren din gjør noe du liker, si det i stedet for å stole på tvetydige bevegelser eller lyder. Og hvis det er noe du ikke liker, kommuniser det og led dem i en ny retning.

Man kan selvfølgelig prøve og feile, men ved å sette ord på hvordan du liker det har du større sjanse for å få en bedre sexopplevelse.

2. Slå deg løs

Ikke tenkt på hvordan du ser ut i forskjellige posisjoner. Om valkene på magen synes eller strekkmerkene på rompa blir tydelige, betyr i grunn fint lite under sex. Jo mer du tenker på dine skavanker, jo mindre tilstede i øyeblikket er du. Dette kan gjøre at blir mindre engasjert, mer distansert og mer stiv i bevegelsene. Dropp tanker om eget utseende og fokuser mer på hva som kjennes godt ut. 

3. Prøv noe nytt

Gjør du som regel alltid det samme i senga? Eksperimenter, eksperimenter, eksperimenter! Blir sexlivet rutinepreget blir det fort kjedelig, og kjedelig sex er sjeldent bra. Spør deg selv hva du opplever at du mangler og hva du tenker kunne gjort sexlivet mer spennende. Prøv nye stillinger, rollespill, send sexy meldinger, ha sex i nye rom, eller ha sex utendørs. Kun fantasien setter grenser! 

4. Onaner

Å ha god sex fordrer at du vet hva du liker i sengen og hvordan du liker bli stimulert. Den beste måten å forstå ditt eget nytelsespotensial er ved å onanere og utforske din egen kropp. Onani er en sunn form for utforskning av seg selv, og bør gjøres av alle, også de i parforhold. Studier viser til at onani faktisk gjør at man får mer lyst på sex! 

Når du vet nøyaktig hvordan du liker å bli berørt, kan du bedre kommunisere ønskene dine til partneren din. For å ta det hakket videre kan du onanere sammen med partneren din. Å onanere sammen er både utrolig sexy og gjør at man kan vise hvordan man liker bli berørt, samt se hvordan din partner liker det.

Les også: 10 grunner til at sex er bra for helsen din

5. Ta initiativ

Å initiere sex er sexy. Ofte er den ene flinkere til dette enn den andre, men sex er noe som foregår mellom to parter hvor ansvaret for å ta initiativ er et delt ansvar. Ta på den andre, kyss og stryk. Vis at partneren din gjør deg kåt og at du vil ha han/henne. Tar den ene initiativ vil som regel kroppen til den andre reagere på sensuell berøring, slik at lysten også kommer. 

10 tips til bedre sex
Ikke undervurder viktigheten av et godt sexliv!

6. Sex date

Selv om det å planlegge sex kan høres lite sexy ut, kan det faktisk være det motsatte. Snakk med partneren din og planlegg enten en helg eller en kveld hvor dere skal ha sex. Snakk- eller send meldinger om hva du ønsker oppleve og hvilke opplevelser du ønsker den andre skal få. Å vite hva dere venter på vil pirre dere begge og gi et langt, deilig forspill.

7. Bruk sexleketøy

Sexleketøy er aldri en erstatning, men et supplement til felles nytelse, spenning og variasjon. Prøv for eksempel en penisring som gjør at han holder lenger, får sterkere ereksjon og orgasme. 9 av 10 kvinner trenger stimulering av klitoris for å komme, og bruk av en parvibrator gir ekstra deilig nytelse til både han og henne. Utforsk fantasier og fetisjer, og prøv noe nytt. Har du alltid drømt om spanking, men ikke turt å utforske det? Gjør det! Sexleketøy er i dag allemannseie og et fint krydder i sexlivet. 

Les også: Hvordan introdusere sexleketøy for partneren

8. Sov naken

Sexy og lett tilgang til stimulering av den andre. Hud-til-hud og nærkontakt frigjør hormonet oksytocin som har en positiv innvirkning på intimitet mellom partnere. Du kjenner lettere når den andre er kåt, og det å sove naken kan også gjøre at dere har mer sex.

9. Gi komplimenter

I en studie fra 2016 analyserte forskere svar fra 39 000 heterofile par som hadde vært gift eller samboer i over tre år. Seksuell tilfredshet ble rapportert til å være høyere blant parene som fortalte at de ga hverandre positiv bekreftelse under sex. Fortell din partner at han/hun er deilig, flink, god, at du liker det partneren gjør osv.

10. Ta en kjappis

Sex må ikke alltid være planlagt eller i senga når man har lagt seg. En kjapp runde på badet mens dere pusser tennene, snik dere bort på en fest eller ta en runde på kjøkkenet mens dere lager mat. Dette er med på å holde piffen oppe, og kan gi dere opplevelsen av at dere har et variert, spennende og godt sexliv.