1. Kommunikasjon

Fortell partneren din, uansett om dere er i et forhold eller det kun er for en natt, hva du liker i senga. Å kommunisere hva du liker og ikke liker, kan være lærerikt og informativt, uansett hvor mye man tror man kjenner hverandres kropper. Hvis partneren din gjør noe du liker, si det i stedet for å stole på tvetydige bevegelser eller lyder. Og hvis det er noe du ikke liker, kommuniser det og led dem i en ny retning.

Man kan selvfølgelig prøve og feile, men ved å sette ord på hvordan du liker det har du større sjanse for å få en bedre sexopplevelse.

2. Slå deg løs

Ikke tenkt på hvordan du ser ut i forskjellige posisjoner. Om valkene på magen synes eller strekkmerkene på rompa blir tydelige, betyr i grunn fint lite under sex. Jo mer du tenker på dine skavanker, jo mindre tilstede er du, og jo mer stiv blir du i bevegelsene. Dropp tanker om eget utseende og fokus mer på hva som kjennes godt ut. 

3. Prøv noe nytt

Gjør du som regel alltid det samme i senga? Eksperimenter, eksperimenter, eksperimenter! Blir sexlivet rutinepreget blir det fort kjedelig, og kjedelig sex er sjeldent bra. Spør deg selv hva du opplever at du mangler og hva du tenker kunne gjort sexlivet mer spennende. Prøv nye stillinger, rollespill, send sexy meldinger, ha sex i nye rom, eller ha sex utendørs. 

4. Onaner

Å ha god sex fordrer at du vet hva du liker i sengen. Den beste måten å forstå ditt eget nytelsespotensial er ved å onanere og utforske din egen kropp. Onani er en sunn form for utforskning av seg selv, og bør gjøres av alle, også de i parforhold. Studier viser til at onani faktisk gjør at man får mer lyst på sex! 

Når du vet nøyaktig hvordan du liker å bli berørt, kan du bedre kommunisere ønskene dine til partneren din. Å onanere sammen er både sexy og gjør at man kan se og vise hvordan man liker berørt.

5. Ta initiativ

Å initiere sex er sexy. Ofte er den ene flinkere til dette enn den andre, men sex er noe som foregår mellom to parter. Ta på den andre, kyss og stryk. Vis at partneren din gjør deg kåt og at du vil ha han/henne. Kroppen vil som regel reagere på sensuell berøring, slik at lysten kommer. 

6. Sex date

Selv om det å planlegge sex kan høres lite sexy ut, kan det faktisk være det motsatte. Snakk med partneren din og planlegg enten en helg eller en kveld hvor dere skal ha sex. Snakk om hva du ønsker oppleve og hvilke opplevelser du ønsker den andre skal få. Å vite hva dere venter på vil pirre dere begge og gi et langt, deilig forspill.

7. Bruk sexleketøy

Sexleketøy er aldri en erstatning, men et supplement til felles nytelse, spenning og variasjon. Prøv for eksempel en penisring som gjør at han holder lenger, får sterkere ereksjon og orgasme. 9 av 10 kvinner trenger stimulering av klitoris for å komme, og bruk av en parvibrator gir ekstra deilig nytelse til både han og henne. Utforsk fantasier og fetisjer, og prøv noe nytt. Har du alltid drømt om spanking, men ikke turt å utforske det? Gjør det! Sexleketøy er i dag allemannseie og et fint krydder i sexlivet. 

8. Sov naken

Sexy og lett tilgang til stimulering av den andre. Hud-til-hud og nærkontakt frigjør hormonet Oksytocin som har en positiv innvirkning på intimitet mellom partnere. Du kjenner lettere når den andre er kåt, og det å sove naken kan også gjøre at dere har mer sex.

9. Gi komplimenter

I en studie fra 2016 analyserte forskere svar fra 39 000 heterofile par som hadde vært gift eller samboer i over tre år. Seksuell tilfredshet ble rapportert til å være høyere blant parene som fortalte at de ga hverandre positiv bekreftelse under sex. Fortell din partner at han/hun er deilig, flink, god, at du liker det partneren gjør osv.

10. Ta en kjappis

Sex må ikke alltid være planlagt eller i senga når man har lagt seg. En kjapp runde på badet mens dere pusser tennene, snik dere bort på en fest eller ta en runde på kjøkkenet mens dere lager mat. Dette er med på å holde piffen oppe, og kan gi dere opplevelsen av at dere har et variert, spennende og godt sexliv. 

Vi ønsker å gi deg en god handleopplevelse, til dette bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre lignende løsninger.