8 enkle tips til en romantisk helg

8 enkle tips til en romantisk helg

Hverdagen er for de fleste hektisk og man er opptatt med enten jobb, studier, barn, venner eller aktiviteter. Å pleie parforholdet er ikke alltid det som står øverst på prioriteringslista. I disse Korona-tider faller også kanskje den romantiske helgen dere hadde planlagt bort. Å være travel eller å ikke få reist bort er likevel ingen unnskyldning for å ikke pleie forholdet. Par som er gode på å ha par-tid har faktisk vesentlig lavere sannsynlighet for brudd, enn de som ikke prioriterer det. Her gir vi deg noen enkle tips til hvordan lage en romantisk helg for deg og din partner, som verken krever mye forarbeid eller koster skjorta.

1. Massasje

En garantert vinner for de fleste. Avspennende og sensuelt på samme tid. Inviter din kjære til å få en deilig massasje. Dim lysene i taket, tenn stearinlys, sett på rolig musikk, be han/hun kle av seg og smør inn kroppen med massasjeolje. Begynn med nakke og skuldre, og beveg deg nedover med dype, rolige bevegelser. Massasjen kan fort utvikle seg til et forspill hvor du etterhvert vier mer oppmerksomhet til erogene soner, som innsiden av lårene, brystene og halsen. Varier mellom å massere, kjærtegne og kysse.

2. Lag en god middag

Kjøp inn en bedre middag dere begge er glad i, og bruk tid sammen på kjøkkenet. Stryk, kyss og ta på hverandre mens dere lager mat. Dekk på et romantisk bord med fin-service dere ellers sjeldent bruker. Vis at dette er en verdifull tid for dere begge, hvor det lille ekstra er prikken over i`en. Sørg for at dere fjerner eventuelle forstyrrelser som mobiltelefoner.

3. Gi komplimenter

Selv om du og din partner vet at dere er glad i- og elsker hverandre, er dette en enkel, men viktig ting mange glemmer å si. Ikke ta for gitt at den andre vet hva du synes og tenker; det er alltid godt å høre det. Sett ord på hva du setter pris på med den andre. Husk å ikke kun ha fokus på hva de gjør, men hvilke kvaliteter han/hun har som du er takknemlig for. Fortell hva du syntes var deilig i senga som den andre gjorde, eller at du setter pris på din partners lekenhet, humør, optimisme, empati osv.

4. Snakk om hvordan dere har det

Det høres kanskje ikke så romantisk ut, men det er det. God kommunikasjon er roten til et godt parforhold, og en essensiell del av nærhet, tilhørighet og kjærlighet til den andre. Snakk om hvordan dagen og uken har vært. Fokuser på å lytte til den andre, vis medfølelse, valider den andres tanker, følelser og opplevelser, og støtt partneren din i utfordringer han/hun har. Dette forsterker følelsen av at man er et vi og styrker samholdet i parforholdet.

5. Spill et erotisk spill

Sex er en stor del av de fleste forhold, og i hektiske tider kan sex utgå eller bli rutine. Benytt helgen til å finn tilbake til spenning og variasjon ved bruk av erotiske spill. Få tips til nye stillinger eller romantiske aktiviteter. Lek, le, ikke ta det så seriøst og nyt hverandres selskap. Kanskje dere oppdager noen nye stillinger dere ikke har prøvd før?

6. Sexy undertøy

Kle deg sensuelt for den andre. Ta på en sexy babydoll, et romantisk sett eller hva med en truse med fransk åpning? Ta det også gjerne et hakk videre og gå uten undertøy en dag, og la partneren din vite det. Kjenn spenningen som bygger seg opp mellom dere, og nyt å se hans/hennes lange øyne etter deg.

7. Piknik

Pakk en sekk eller piknikkurv med mat og drikke dere begge liker – husk pledd. Ta gjerne med fingermat slik at dere kan mate hverandre. Gå en tur til en park eller skog, og finn et område hvor dere kan sitte for dere selv. Sørg for at dere ikke snakker om «hverdagen», gjøremål eller forpliktelser. Ha fokus på å være her og nå med hverandre. Blir det kjølig utover dagen kan dere ta en dusj eller bad sammen når dere kommer hjem.

8. Gjør noe nytt

Er det noe dere lenge har snakket om at dere ønsker prøve eller gjøre? Noe dere liksom aldri helt finner tiden til å prioritere? Gjør det nå! Hva med å endelig ta den turen til den klatreparken, den fjelltoppen, det museet eller se den filmen. Eller hva med å være turist i egen by eller prøve et nytt sexleketøy? Finn en felles ting dere begge er interessert i å gjøre, og skap nye opplevelser sammen.