Er han en shower eller grower

Er han en shower eller grower?

Du har sikkert hørt det engelske ordtaket om at en manns penis kan være en shower eller en grower. Men, hva betyr dette egentlig? Kort fortalt er en shower ofte større i slapp tilstand og blir ikke vesentlig større når erigert. En grower kan være mindre når slapp, men blir både lengre og ofte tykkere når erigert.

Alle peniser blir større når de er erigert, men vitenskapelige studier viser til at menn faller i en av disse to kategoriene.

Det er noen få faktorer som bidrar til om han er en shower eller en grower:

Vevets elastisitet. Kapasiteten til penisvevet til å strekke seg og vokse, bidrar til hvordan penisen din ser ut. Dette inkluderer de ytre lagene av huden, de indre lagene av fibrøst vev (spesielt tunica albuginea) og leddbåndene som fester penis til kroppen ved lyskeområdet. Genene dine er med på å bestemme hvor elastisk vevet ditt er.

Kollagen. Nesten halvparten av vevet i penisen din er kollagen, et protein som finnes i hele kroppen. Genetikken din bidrar også til kroppens fordeling av kollagen.

Generell helse. Blodstrøm er et nøkkelkomponent i ereksjonsprosessen. Enhver tilstand som påvirker blodstrømmen kan dermed bidra til hvordan- og hvor mye penis vokser når den blir erigert. Blant annet kan hjertesykdommer og diabetes påvirke ereksjonen din.

Kan dette endre seg over tid?

Jepp! Endringer i vevets elastisitet og kollagennivåer når du blir eldre har mye å gjøre med dette.

I en IJIR-studie fra 2018 fant man at det i gjennomsnitt hovedsakelig er yngre menn som er grower, mens eldre menn tenderer være shower. Dette kan forklares ved vevet som strekker seg ut over tid. Her gjør altså tyngdekraften sitt… Men, noen menn kan oppleve å med tiden bli grower i takt med at vevet kan krympe og bli mindre elastisk over tid. Dette får penis til å trekke seg tilbake, men bli større ved ereksjon. Her er det altså individuelle forskjeller fra mann til mann.

Les også: Hva er en penisring?

Hva med sexlivet ditt – spiller det noen rolle?

Hvis du er komfortabel med penisen din og føler deg trygg i senga, vil ikke hvordan penis ser ut når den er slapp gjøre en forskjell i hvor tilfredsstillende sexlivet ditt er. God kommunikasjon og selvtillit er avgjørende for et godt sexliv – ikke størrelsen på penis.


Forskjellen mellom en shower og en grower er i det store og hele heller ikke veldig stor. I følge den begrensede forskningen som er gjort på dette temaet er den gjennomsnittlige forskjellen i lengde kun 3,81 cm i slapp tilstand. Hvordan penis ser ut når den er slapp har for så vidt heller ingen betydning for hvordan den ser ut, føles og fungerer når den er erigert.

I bunn og grunn er det som betyr noe at du liker penisen din og at du er fornøyd med den – akkurat som den er, shower eller grower!

Kilde: Healthline