6 måter å stimulere klitoris på

6 måter å stimulere klitoris på

En studie fra 2017 viser til at kun 18% av kvinner får orgasme av kun vaginal penetrering. For å oppnå orgasme er de aller fleste kvinner i behov av stimulering av klitoris. Fun fact: klitoris er det eneste organet på kroppen som kun er til for nytelse!

Selv om klitoris er en svært erogen sone, er det ikke en magisk knapp. Du kan ikke bare ta på den og forvente at partneren din skal stønne i ekstase. For å kunne gi den klitorisstimuleringen som tar hun til klimaks, må du være konsekvent og du må være oppmerksom på hennes tilbakemeldinger.

Det finnes en rekke gode tips for hvordan du kan gå frem for å stimulere klitoris. Her er noen av dem.

1. Beveg fingrene etter klokka

Se for deg at klitoris er en klokke med tolv øverst mot magen, og seks nederst mot vaginalåpningen. Begynn sakte på tolv og beveg fingre, tungen eller et leketøy i sirkler rundt klitoris. Spør henne underveis hvordan det føles og om det er noe sted som kjennes bedre ut enn andre. Varier trykket og hastigheten etter hvert og undersøk regelmessig med henne hva som er godt og ikke.

2. Lag peace-tegnet

Plasser pekefinger og langfinger i en peace-formasjon og skyv dem opp og ned på innsiden av de ytre kjønnsleppene, rundt de indre kjønnsleppene. Her stimulerer du den utvidede indre strukturen til klitoris. Dette er erektilt vev som blir svært følsomt når det stimuleres, noe som gjør området varmere, fylt med blod og pulserende.

Ved denne typen stimulering er det essensielt at du bruker rikelig med glidemiddel for at dette skal være behagelig og opphissende. Bruk gjerne silikonbasert da det ikke trekker inn i huden like raskt som vannbasert, og gir den langvarige gliden du er ute etter. Lite eller manglende glidemiddel gjør denne typen stimulering fort ubehagelig og er et no-go!

Klitoris illustrasjon
Klitoris er større enn du tror!

3. Gi indirekte stimulering

Noen kvinner liker direkte stimulering av klitoris, andre synes det blir for intenst og direkte smertefullt. En mer indirekte måte å stimulere klitoris på er ved å stryke forsiktig over eller rundt selve klitorishetten, eller hver side av klitorisskaftet.

Les også: 8 tips for hvordan gi henne god oralsex!

4. Ikke gjør noe annet!

Du har sikkert hørt ordtaket “If it ain’t broke, don’t fix it.” Litt det samme kan sies når det gjelder stimulering av klitoris. For mange kvinner er det utrolig frustrerende når man mottar en stimulering som virkelig tar en til himmels, også endres stimulering, hastighet eller trykk. Å gjøre for mye kan nemlig slå feil ut! Når du har funnet en stimulering som fungerer, fortsett å gjøre det. Du trenger ikke en rekke triks og et arsenal av måter å stimulere på for at hun skal oppnå orgasme. Spør underveis og be henne si i fra når du skal holde deg akkkkkkurat der du er…. Da skal du se klimaks er rett rundt hjørnet!

5. Bruk et sexleketøy

Et sexleketøy gir en annerledes type stimulering enn man klarer med fingre eller tunge, og er et spennende tilskudd i senga. Hos Amor finner du et stort utvalg klitorisvibratorer som gir forskjellig former for stimulering. Der en vibrator gir en mer direkte stimulering av klitoris, gir en klitorisstimulator en indirekte stimulering. Sistnevnte benytter seg av trykkbølger for en berøringsfri stimulering av klitoris, og er perfekt for hun som raskt blir overstimulert eller er veldig sensitiv. Trykkbølger er også kjent for å lettere gi serie-orgasmer og leketøy med denne teknologien har raskt seilt opp på bestselgerlisten, med Womanizer i bresjen.

Klitorisvibratorer
På bildet: Womanizer DUO 2, Le Wand Massasjestav, ROMP Rose, ROMP Riot og FeelzToys Femmegasm

Les også: Dette visste du kanskje ikke om klitoris

6. La hun ta kontroll

Hvis du er usikker på hvor du skal starte eller hvordan du skal gå frem, la hun ta kontrollen. Legg hånden din på hennes underliv og la hun vise deg hvordan hun liker det. Alternativt kan hun stimulere seg selv mens du ser på, slik at du bokstavelig talt kan se hvordan hun liker det. Dette er naturlig nok forskjellig fra kvinne til kvinne, og god kommunikasjon er essensielt for at sexen skal bli god – som med all annen sex!

Kilde: Menshealth.com